Julebrev 2017

 Hej gode venner.

Jeg har fået dejlige julehilsner fra rigtig mange af jer, og nyder hvert år at blive “opdateret” selvom vi nok har været sammen i det gamle år.

Boede nogle dage i Bølshavn, inden Anette kom til øen. Fik også hilst på Nao og Yemeno. Rigtig hyggeligt

Endelig fik jeg taget mig sammen til at tage til Bornholm i sommerferien, og jeg havde faktisk 50 års jubilæum i år, så det var hyggeligt at få en god snak med en gammel kollega, Søren.

 

Som sædvanlig har nogle af de bedste øjeblikke , været dem hvor jeg har været sammen med mine små børnebørn: Kamille(7) og LIv(5). Der er ret mange snottede næser i løbet af et år, og nogle af dem er jeg så “heldig” at få med hjem.

Der har heldigvis også været sjovere ting: Fx en dejlig tur til Klatreparken i Fladbro. Min datter og svigersøn er begge klatrere, så tøserne skal jo også prøve, og det blev en fantastisk dag. Jeg holdt mig mest på jorden og tog billeder.

dejlig varmt vand, og sikke en udsigt!

 

Årets bedste rejse, var den helt store tur til Island med Else. Denne gang var jeg hele turen rundt, og fik endda set et lille forsigtigt Nordlys. Naturen er helt skøn og man bliver “høj” af al den friske luft og om aftenen kan man spise den lækre islandske mad: Skiftevis fisk eller lam.

 

Keramikken har der også været gang i, og vi havde en helt forrygende udstilling i Helligåndshuset i november, så det er bare om at komme igang igen i det nye år.

 

Engang i februar blev jeg inviteret til spisning ved Silvia, og blev sat ved siden af Noeline fra Togo, fordi jeg kan snakke (en slags) engelsk. Det viste sig at indtil Noeline fik familiesammenføring, måtte hun ikke gå på sprogskole, og det kunne tage op til 10 måneder inden hun fik besked, så hun havde gået 4 måneder uden at lave noget som helst….. kedeligt.                                                                                                                              Jeg tilbød at komme forbi om onsdagen lige efter Pilates og fandt en bog på biblioteket, og så gik Noeline ellers i gang, og hun kom hurtigt efter det danske.                                                                                                                   Efter sommerferien fandt vi ud af at vi kunne mødes i Frivillighuset, så det har vi gjort lige siden, så her efter nogle måneder kan Noeline snakke dansk, har bestået 2 prøver (A1 og A2) og gået direkte ind på sprogskolens niveau 3, så nu sidder hun og hygger sig med den danske grammatik. Hun er en sej og sød.

Hibiscusblomster til god saft – som i Togo.

Noeline og hendes mand Morten kom også i Drivhuset en søndag og lavede mad fra Togo til os alle, og det var alletiders.

Jeg har allerede holdt juleaften i lørdags, da Rikke og hendes familie holdervinter -jul i Boulder Colorado (Aspen?) med Anders’ bror og familie. De er lige landet i dag.

Anton, mit ældste barnebarn har været på Idrætshøjskole i Viborg (GIV) hele efteråret, så han var lige omkring for at spise pizza med sin farmor før turen gik til Birkerød. Min søn + familie er jo vendt hjem fra Dubai, og bor nu igen i deres (lille!!) hus i Birkerød. Det er hyggeligt at have dem tættere på.

Selv er jeg ved at pakke for at tage på Nørgaards Højskole i morgen formiddag. Det bliver ren forkælelse.

Jeg håber vi ses og snakkes i det nye år.

God jul og godt nytår fra Helle