SHAKATI

Jeg havde aftalt med Tove og Rita, at vi skulle mødes i Kastrup klokken 10, så havde vi meget god tid, også til at lære hinanden at kende.

Alt gik planmæssigt og vi fik også lige hilst på nogle af de andre. Vi skulle mellemlande i Heathrow før det lange (kedelige) stræk.

Vi blev hentet i lufthavnen  i J’burg og skulle så køre 3 timer nordpå til Vaalwater, hvor vi skulle købe ind til den kommende uge.Slik og vin og andet godt.

www.biotravel.dk

Det var dejligt at komme frem og blive installeret i de 3 stenhuse. Rita og jeg blev skilt fra Tove. og skulle i stedet dele hus med Henny og Claus. Der blev tændt op i bomaen hvor vi fik lidt at vide om de nærmeste dage. Vi fik rigtig dejlig “vild” gryderet.

Næstensom derhjemme
Dejlig aftensmad

TORSDAG:Tidligt oppe og parat til at gå klokken 6. (Jeg troede det var tidligt – jeg skulle blive meget klogere)

Vi fik at vide at I flok larmede vi så meget, at vi ikke ville se ret meget, så det var mest noget småkravl på jorden – selvom det kunne være imponerende nok: “Mombassa-train”. Ellers husker jeg mest Jørgen fortælle om alle de dyr, der godt nok var set engang på Shakati, men som vi ikke skulle sætte næsen op efter at se.

Mombassa-train

Hjemme igen var der pause til klokken 14!! hvor der var foredrag en timestid om Watersberg Biosfære, og 16:30 var der safaritur i åben landrover og sundowner. Vi havde nu set en giraf og 8 gnuer. Rita og jeg ville gerne noget mere, så vi blev kørt ud til skjulet (lige ved en lille sø), hvor vi overnattede i et gevaldigt tordenvejr og jeg lige måtte lægge et håndklæde på myggenettet, så jeg ikke blev våd når det dryppede ind.

Efter en nat med lyn og torden

 

Desværre skulle vi være tilbage til morgengåtur klokken 6, så vi så ingen dyr, men hørte dog en hyæne gø tidligt om morgenen. nattens regn gjorde dog at vi så rigtig mange spor, så der er dyr!

FREDAG:Vi skulle ned til floden hvor der heller ingen dyr var, men dog nogle fugle. Alt er jo indhegnet, så der er helt styr på hvor mange dyr der er!: Noget i retningen af 5 giraffer, 16 gnuer 10? zebraer og forskellige hjortedyr + småkravl……

“Heldigvis” havde jeg glemt mine briller i skjulet, så vi sad lige en timestid og var så heldige at der kom en zebra ned og drak vand.

tør jeg drikke?

Eftermiddagen blev brugt i haven, hvor der lige pludselig var nogle Nyalaer (det var det eneste navn jeg fik lært – mig og så biologi) der græssede lige udenfor vores hegn. En unge var helt tæt på.

nysgerrige Nyalaer

 

Fredag aften havde tordenen lidt svært ved at komme igang, men da det så gik løs, var det et skuespil. Der var ganske få sekunder imellem hvert “lyn-show” og stormen ruskede i træer og buske. Vi fik faktisk et lille træ væltet ned på taget.

Hovsa!!

 

Det var helt spektakulært, men vi var dog glad for at det ikke var i nat at vi skulle overnatte i skjulet. Vi faldt dog i søvn, vi skulle jo igen tidligt op. Tove havde dog sagt, at hvis det stadig regnede klokken 6 skulle vi lige vente på tørvejr, så jeg vendte mig bare om på den anden side og hørte slet ikke at Tove var helt inde i stuen… Men klokken 8 var vi afsted. Det var behageligt køligt.

LØRDAG:Det er helt tilfældigt hvornår man ser dyr. Først jog vi en flok gnuer op, så de styrtede afsted, og lidt senere stod vi så og kikkede på hinanden – gnuerne og os -et kvarters tid. Senere fik jeg øje på en enlig giraf. Vi kom pænt tæt på mens den stod med halen til og spiste blade. Lige pludselig kom den galoperende ud på sletten, så der blev taget gode billeder… Det var Anne Marie og Jørgen der havde forstyrret den.

Hold i nakken?

Vi havde et kort som vi ikke helt kunne få til at passe med virkeligheden?? Så efter at have gået længe vendte vi om. Solen står i øst eller vest eller lige midt på dagen i NORD. Sært..

Vi så mange spor af store og små zebraer og giraffer..

Der var meget mere vand i søen. Vi satte os i skjulet og ventede….. dagens besøg var en hel flok Marekatte. De vimsede rundt i termitboerne lige udenfor, og var sjove.

Sjov og ballade

 

udsigt fra vores skjul

 

SØNDAG:Sommertid slut – men det betyder ikke noget for os.. natten var fyldt med myggestik og LARM fra frøerne der udnyttede at det havde regnet. Så jeg var søvnig da vi startede på morgensafari i bil klokken 6. Det blev en tam omgang: Bagen af 2 zebraer og seks gnuer over vejen. Men det var dejlig tur i den friske morgenluft, køligt og behageligt, og hjemme igen indhendtede jeg den manglende søvn. Dejligt. Sløv dag, dog 3 vandbukke da vi gik op til sundowner.

Solnedgang i regnvejr

MANDAG:Vi sov “længe” og var parat klokken 7. Danna tilbød at køre os til Zebrasletten. Det var dejligt, men betød at Rita og jeg i skyndingen glemte at tage VAND med. DUMT!!

Stadig ingen zebraer på Zebrasletten, men lidt derfra i krattet , så vi først 2 zebrarumper og lidt senere de 4 giraffer, der stadig stod og gumlede..

I dag kunne vi finde vej, og efter et par timer gik vi hjemad. Bedst som vi troede at skoven var TOM kommer der en flok zebraer over vejen foran os.

Nede ved skjulet så vi en broget kingfisher der fiskede, og vi skulle jo derud igen om eftermiddagen.

sulten..

 

Cramer og Simon ville gerne med, hyggeligt.

Det var vores tur til at sidde i skjulet om eftermiddagen, og da der endelig begyndte at komme li´dt dyr ved solnedgangen, kom Danna og hentede os – surt- Der  var ellers lige kommet en hjort med kalv, og Sjakalen som vi havde hørt flere gang og en flok gnuer.

TIRSDAG:7:15 afsted mod børnehjemmet hvor der i øjeblikket er 43 børn. Vi skulle videre til skolen ( www.afrikaskolen)  hvor vi blev vist rundt. De havde lavet majsgrød + spinat til os, selvom forsyningerne for november ikke var kommet endnu.

PAP med spinat

Skolekøkkenet var en gyde over et ildsted.

herlige unger

 

og så blev der sunget for os..

 

De sang trommede og dansede for os og sang fædrelandssangen for os (Det er en blanding af alle 3 sprog).

Skolekøkken. Alle får mad hver dag.

Vi blev vist rundt på børnehjemmet,

Børnehjemmet
Her bor en af pigerne

og blev senere kørt rundt i en “town-ship” hvor der var kvarteret med adobe-huse, “pæne” huse lavet af blikplader og også slum.

Pænt hus
Pænt blikhus

 

ONSDAG:Op klokken 3:20 (ikke rart) for at køre til Pilansberg Nationalpark. På vej ud så vi lige en lille Bush-baby der for rundt. Bush Baby

Vi skulle spise morgenmad ved et vandhul, og det viste sig at der er lavet indhegnede områder med “skjul” hvor det er muligt at sidde i sikkerhed. Her skulle være the “big five”: Bøfler, løver, næsehorn, elefant og leopard:

 

Vi kørte og kørte, men så ingen kattedyr. Jeg fik dog set næsehornet, så jeg har samlet “the BIG FIVE) resten har jeg set i Serengeti for mange år siden.

Den sidste af mine BIG FIVE

Det sjoveste var en stor flok elefanter på over 20 styk, som masede sig igennem det hele og passede vældig godt på de mange små elefanter.

Mor og barn
"legebarn"

Vi så dem igen på NAT-SAFARI, hvor en af de små optrådte med at “lege med sin snabel-skygge” i lyset fra bilen.

Natgiraf

Det var en ALT FOR LANG DAG, jeg ville gerne have betalt for en ekstra overnatning. 18 timer uden afslapning gider jeg ikke mere !!!!!!!!!!!!!!

TORSDAG:Vi kunne sove helt til klokken halv fem!! Så kaffe og RUSKs som nærmest er en slag kæmpe kammerjunkere. Vi skulle være ved indgangen når det åbnede klokken 6:30.

 

Vi så ikke så meget nyt, men vi var dog heldige at se flodhesten på land. Sikke mange kilo…

tonstung dame

 

I MARAKELE så vi ikke mange dyr, så det var nærmest en smuk tur op på et bjerg med en fantastisk udsigt, hvor vi spiste en frokost der lignede det vi havde spist de foregående dage: kyllingelår, æg, tomat og salatblad + det elendige sandwich-brød som englænderne er skyld i….

Storslået, men dyrene gemmer sig

FREDAG: Vi skulle selv betale ekstra for denne udflugt, og da vi ligesom havde set det der var at se i Shakati, tog vi alle med. Om det var fordi jeg faktisk var ved at være træt (op meget tidligt hver morgen) så syntes jeg ikke det var noget særligt. NYLSVLEY fuglereservat + et besøg i nogle huler, hvor der er fundet spor at de første mennesker. De havde ikke levet der, men var faldet i et hul ned til nogel kalkhuler, så deres skelet var forstenet og dermed bevaret.

3 millioner år siden..

BILLEDGALLERI: http://hellefabech.dk/?p=106

LØRDAG: Vi skulle køre 6:30, men blev lidt forsinket, da Ritas ryg var helt elendig. Hun blev hentet i en Taxa og kørt til Jburg, og kom hjem dagen efter os.

Pretoria er en flot by og vi var omkring “Union Buildings” før vi fik alletiders frokost til billig penge. Vi nåede også lige omkring “Fort Klapperkop” hvor jeg læste om boerkrigen. Og så var det tid til at blive sat af i lufthavnen.

SØNDAG: Jeg ville også godt have betalt ekstra for ikke at skulle vente 7 timer i Heatrow efter en laaaaaaaaaaaaang flyvetur. Men det gik jo alligevel, og Tove og jeg fik en rigtig god frokost, så vi kunne klare os helt hjem.

Dejligt at være hjemme igen. Helle

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *